Translate

Recepten

1.Witlofschotel uit de oven.
2. Indische gehakt balletjes met sperziebonen.




1.Witlofschotel uit de oven.
Een  heel bijzondere witlof schotel uit de oven. Een gerecht voor twee personen.

Ingrediënten:

4 struiken witlof
500 gram gekookte aardappels
2 dikke plakken ham
200 gram geraspte kaas
1pakje room culinair van Campina
1/2 eetlepel olijfolie
Ovenschotel

Deze witlof schotel is één van onze favoriete gerechten die ik graag met jullie deel.
Een gedeelte van dit recept is uit NRC Next en een gedeelte van mij.
Wij vinden hem super super lekker, iedere keer hebben wij een mmmmmmmm...moment.

Bereiding wijze.
Verwarm de oven op 200 graden.
Vet de bodem van een ovenschotel in met de olijfolie.
Snij de witlof julienne.
Snij de ham in blokjes.
Snij de aardappels in plakjes.
Leg de plakjes aardappel op de bodem van de ovenschotel.
Meng gesneden witlof en blokjes ham door elkaar.
Leg de helft van de witlof ham mengsel op de aardappels.
Strooi de helft van de geraspte kaas hierover heen.
Leg nu de andere helft van de witlof ham hierop en de rest van
de geraspte kaas.
Als laatste verdeel je de room culinair over de schotel.
30 minuten in de oven.





Indische gehaktballetjes met sperziebonen.

Voor 2 personen.

300 gram half om half gehakt of rundergehakt.                     
400 gram sperziebonen.
6 kleine aardappels ( of rijst )
2 grote rode uien 
1 rode paprika
2 tenen knoflook
half kopje ketjap manis
halve eetlepel bruine suiker
2 theelepels sambal

 klein beetje kentjoer gemalen


Kruiden voor de gehakt balletjes.

2 theelepels paprika poeder
2 theelepels kerrie poeder
beetje knoflook poeder
1 theelepel sambal oelak
 klein beetje maggi
1eetlepel bloem
( zout )

Meng het gehakt met de bloem en de kruiden.
Draai balletjes, iets groter dan soep balletjes.
Snij de uien en de paprika in smalle repen en de knoflook in kleine stukjes.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar en kook de aardappels of de rijst gaar.
Bak de balletjes in een beetje arachide olie bruin en voeg uien en paprika toe.
Bak dit even mee en voeg knoflook, sambal, bruine suiker,kentjoer en ketjap toe.
Dit 10 minuten laten pruttelen met een deksel op de pan. Een paar keer omroeren.
Voeg eventueel wat water toe.
Serveer met de sperziebonen en de gekookte aardappels of rijst.

Mediterraanse schotel.


potje witte bonen (250 gram )
1 rode paprika in stukjes gesneden
1 grote rode ui in lange repen
3 tomaten in kleine stukjes
3 of 4 stukjes zongedroogde tomaten ( uit de olie ) in kleine stukjes.
1 kipfilet in stukjes
Kruiden, paprika poeder, Provencaalse kruiden
rucola ( of andere sla die je lekker vindt ).
een grote platte schaal

Dressing
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamico azijn
1 teentje knoflook in kleine stukjes
beetje honing
1 eetlepel peterselie fijn gesneden
1 eetlepel basilicum fijn gesneden
1 theelepel mosterd
peper/zout naar behoefte

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een klein potje met deksel.
Goed schudden en apart zetten.

Bak de kip in een beetje olijfolie met paprika poeder en provencaalse kruiden,
voeg stukjes paprika en de uien toe,  bak dit even mee.
Doe een deksel op de pan  en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
Als het te droog is kun je wat water toevoegen.

Bedek de bodem van een grote platte schaal met sla.

Voeg bij het kip mengsel de gedroogde tomaten, de stukjes tomaten en de witte bonen toe.
Verwarm dit ongeveer 1 minuut.
Leg het mengsel op de sla en verdeel de dressing erover.

Succes.

Als ik dit gerecht ga maken zal ik wat foto's maken en deze op de pagina zetten.

Geen opmerkingen: